Polévka z kuřecích křídel, krků a skeletů s knedlíčky
Suroviny
- 200 g Celer bulvový
- 150 g Strouhanka
- 2.75 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Libeček
- 4 ks Kuřecí prsa
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 ks Kuřecí křídla
- 3 ks Nové koření celé
- 6 ks Pepř černý celý
- 2 ks Petržel kořen
- 4 ks Kuřecí krk
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový květ
- 2.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Houby sušené
- 4 polévková lžíce Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 141 g
- Sodík 857 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 207.9 mg
- Draslík 1580.9 mg
- Vláknina 30013.7 mg
- Vitamín A 30013.7 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli rozpůlíme, česnek a zeleninu oloupeme, petrželovou nať drobně nasekáme.
-
2
Dobře opraná kuřecí křídla, krky a skelety vložíme do většího hrnce s vodou, přisypeme lžičku soli, koření, libeček, houby a vaříme na mírném plameni.
-
3
Mezitím připravíme houskové knedlíčky. V misce smícháme strouhanku se změklým máslem, zbylou solí, vejcem, mlékem, muškátovým květem a pepřem. Z dobře umíchaného těsta tvarujeme malé knedlíčky, které vaříme zhruba čtyři minuty ve vroucí vodě.
-
4
Po čtyřiceti minutách přidáme zeleninu, dovaříme.
-
5
Poté polévku přecedíme, do vývaru přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, obrané maso a zvlášť uvařené houskové knedlíčky. Na talířích polévku zdobíme petrželovou natí.