Kuřecí plátek s marsalou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 20 g
- Sodík 239 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 121.1 mg
- Draslík 577 mg
- Vláknina 820 mg
- Vitamín A 820 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky masa obalíme v mouce a zbytek sklepneme. V pánvi rozpálíme máslo s olejem a maso z obou stran osmažíme.
-
2
Přidáme marsalu, přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme
-
3
5 minut, dokud se kuřecí maso neuvaří. Kuře vyjmeme z pánve a udržujeme teplé.
-
4
Přilijeme vývar, přivedeme k varu a vaříme 2 minuty. Potom přimícháme česnekové máslo a okořeníme černým pepřem. Kuřecí prsa zalijeme omáčkou.