Bramborové placky na grilu

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Provensálské koření
  • 4 ks Brambory vařené ve slupce
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 117 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 345.1 mg
  • Vláknina 5328 mg
  • Vitamín A 5328 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory ve slupce oloupeme a nahrubo rozmačkáme nebo nastrouháme.

  • 2

    Smícháme je s ostatními přísadami a vytvarujeme placky, které grilujeme na přímém ohni nebo na grilovací pánvi.

Komentáře k receptu

  • Aleisa
  • 20.02.2017 19:07:31

Mám ráda provensálské bylinky, ale tady jsem dala malinko méně. Placky jsem připravovala na grilovací pánvičce, kterou jsem lehce přetřela olejem. Spotřebovala jsem jen o trochu více mouky. Chutnaly celé rodině, vhodným doplňkem bude nějaký dip. Placky se taktéž dají využít jako příloha. Za mě palec nahoru.

Odpovědět