Losos s rajčatovo-houbovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 1000 g Losos - filety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 367 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 160 mg
  • Draslík 1118.4 mg
  • Vláknina 2746 mg
  • Vitamín A 2746 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté filety z lososa osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Porce upečeme na pánvi na másle a vyjmeme. Do pánve na máslo od pečení přidáme omytá, na kolečka nakrájená rajčata a zakapeme je citronovou šťávou. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a vše chvíli podusíme.

  • 2

    Lososa upravíme na talíře a přelijeme rajčatovo-houbovou omáčkou.

Komentáře k receptu