Jehněčí kotletky přelité rajčatovým sosem
Suroviny
- 225 g Rajčata
- 2 kávová lžička Balsamico ocet
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.8 kg Jehněčí kotlety
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 3 polévková lžíce Pesto rajčatové
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1049 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 73 g
- Sodík 504 mg
- Bílkoviny 84 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 297 mg
- Draslík 1564 mg
- Vláknina 3491.8 mg
- Vitamín A 3491.8 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jako první si troubu nastavíme na grilování, a to na střední stupeň výhřevnosti. Do hrníčku dáme olej, česnek a bazalku, tyto přísady spolu promícháme. Když to máme hotové, pomocí mašlovačky tuto směsku rozetřeme na vedle dobře naklepané kotletky a vložíme na grilovací mřížku tak, aby se mohly zhruba 4-5 minut z obou stran grilovat. Grilovat můžeme do zlatova, abychom měli jistotu, že už jsou právě kotletky hotové.
-
2
Zatímco se nám kotletky grilují, připravíme omáčku: v malé mističce promícháme olej, med, hořčici, rajčata a bazalku. Přidáme trošku koření. Vzniklou omáčkou přelijeme právě vytažené ugrilované kotletky z trouby.
-
3
Grilované jehněčí kotlety znamenitě chutnají i samotné, ale rajčatová salsa z nich udělá to pravé jídlo. Můžeme je podávat také s novými brambory a zeleným salátem. Cibulka na salsu má být malá, nejlépe červená a nakrájená najemno. S bazalkou je to stejné jako s cibulkou. Rovněž nakrájet najemno.