Slepičí vývar s nudlemi
Suroviny
- 200 g Celer bulvový
- 130 g Mrkev kořen
- 130 g Petržel kořen
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Nové koření celé
- 5 ks Pepř černý celý
- 2 stroužek Česnek
- 1.7 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Houby sušené
- 1 polévková lžíce Libeček
- 6 polévková lžíce Nudle vlasové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 2 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 676.4 mg
- Vláknina 22235 mg
- Vitamín A 22235 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu opláchneme a oloupeme, polovinu slepice očistíme, případně ještě rozpůlíme, česnek rozdrtíme. Cibuli neloupeme, jen rozpůlíme.
-
2
Slepici vložíme do vody s lžičkou soli a asi hodinu vaříme na mírném plameni. Poté přidáme česnek, sušené houby, kořenovou zeleninu, koření, libeček a vaříme, dokud nejsou maso i zelenina měkké. Vývar přecedíme, vložíme do něj uvařenou nakrájenou zeleninu podle chuti, část masa ze slepice, které jsme nakrájeli na kousky a zvlášť uvařené vlasové nudle podle návodu.