Kuře na zázvoru
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 7 g Sůl
- 100 g Cukr krupice
- 3 g Zázvor celý
- 5 g Pepř bílý
- 100 ml Kečup
- 40 ml Omáčka sójová
- 40 ml Olej sezamový
- 20 ml Víno rýžové čínské
- 100 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 100 ml Omáčka sojová světlá
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Paprika zelená
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Ocet rýžový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 83 g
- Sodík 1523 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 53.3 mg
- Draslík 363.7 mg
- Vláknina 2995 mg
- Vitamín A 2995 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, přidáme 2 lžíce sójové omáčky, rýžové víno, sůl, pepř, a sezamový olej. Všechny přísady dobře promícháme, zakryjeme fólií a necháme 20 minut uležet v lednici.
-
2
Mezitím si připravíme omáčku. V hrnci ohřejeme ocet, osladíme, přidáme kečup a 2 lžíce sójové omáčky a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí.
-
3
Na hluboké pánvi opečeme kuřecí maso, které jsme vyjmuli z marinády a odstavíme.
-
4
V pánvi Wok rozehřejeme arašídový olej, na něm orestujeme pokrájený zázvor a česnek dokud nezačnou vonět, přidáme papriku a mrkev nakrájené na proužky, cibuli nadrobno a nakonec, když zelenina zesklovatí, přidáme maso a připravenou omáčku.
-
5
Servírujeme nejlépe s rýží nebo rýžovými nudlemi.