Jehněčí závin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1471 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 100 g
- Sodík 956 mg
- Bílkoviny 75 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 256.5 mg
- Draslík 1269.7 mg
- Vláknina 16452.5 mg
- Vitamín A 16452.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso nakrájíme na malé kousky a za stálého míchání orestujeme na másle. Přihodíme brambory a mrkev, nakrájené na kostičky a ještě chvíli opečeme.
-
2
Po odstavení z plotny vmícháme strouhaný sýr, jogurt, sůl, pepř a čerstvý nebo mražený hrášek.
-
3
Listové těsto rozválíme na silnější plát a na něj rozložíme připravenou směs. Zavineme, pořádně utěsníme okraje a položíme na vymazaný plech tak, aby konec závinu zůstal vespod. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut dozlatova.