Jehněčí maso na jogurtu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 696 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 53 g
- Sodík 957 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 282.5 mg
- Draslík 817.4 mg
- Vláknina 1864 mg
- Vitamín A 1864 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso naporcujeme na plátky, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. V hrnci osmažíme na másle nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí, přidáme plátky masa a orestujeme z obou stran. Zalijeme vodu tak, aby maso bylo ponořené a vaříme zhruba 40 minut, dokud maso není měkké.
-
2
Mezitím si v misce ušleháme vejce s jogurtem, přidáme citronovou šťávu a trochu vývaru z masa. Maso odstavíme z plotny a za stálého míchání vlijeme připravenou směs. Dosolíme, dopepříme a můžeme podávat například s rýží.