Štika se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Červená řepa
  • 750 g Brambory
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Štika obecná
  • 125 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 115.1 mg
  • Draslík 892.2 mg
  • Vláknina 13130 mg
  • Vitamín A 13130 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 213.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev, cibuli a červenou řepu nakrájíme na kolečka, oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Zeleninu urovnáme na dno kastrolu a poklademe omytými porcemi ryby. Zalijeme vodou tak, aby porce byly zakryty, osolíme a zvolna vaříme.

  • 3

    Kastrolem občas potřeseme, aby se zelenina nepřipálila. Krátce před koncem vaření přilijeme mléko a přidáme máslo.

  • 4

    Porce štiky upravíme na nahřáté talíře a obložíme zeleninou a bramborami.

Komentáře k receptu