Štika se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 68 g
- Sodík 243 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 115.1 mg
- Draslík 892.2 mg
- Vláknina 13130 mg
- Vitamín A 13130 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 213.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou mrkev, cibuli a červenou řepu nakrájíme na kolečka, oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky.
-
2
Zeleninu urovnáme na dno kastrolu a poklademe omytými porcemi ryby. Zalijeme vodou tak, aby porce byly zakryty, osolíme a zvolna vaříme.
-
3
Kastrolem občas potřeseme, aby se zelenina nepřipálila. Krátce před koncem vaření přilijeme mléko a přidáme máslo.
-
4
Porce štiky upravíme na nahřáté talíře a obložíme zeleninou a bramborami.