Lín s koprovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 1000 g Lín
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 3 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 291.9 mg
  • Draslík 57.8 mg
  • Vláknina 1252 mg
  • Vitamín A 1252 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 398.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, vykuchané a omyté líny uvaříme v osolené vodě spolu s očištěnou kořenovou zeleninou.

  • 2

    Mléko nalijeme do kastrolu, přidáme nasekaný kopr, kousek másla a chvíli povaříme. Vmícháme smetanu rozkvedlanou s moukou, osolíme a dobře promícháme. Necháme přejít varem, odstavíme z plotny a v omáčce rozkvedláme žloutky. Dále už nevaříme.

  • 3

    Líny upravíme na servírovací mísu a omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo houskové knedlíky.

Komentáře k receptu