Dušený marinovaný květák
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 43 g
- Sodík 283 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 553.4 mg
- Vláknina 8373.5 mg
- Vitamín A 8373.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.6 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák očistíme, opláchneme, rozebereme a naložíme na 2 hodiny do marinády. Marinádu smícháme z drobně posekané cibule (60 g), česneku utřeného se špetkou soli, bílého jogurtu a špetky mletého zázvoru.
-
2
V hlubším rendlíku rozpálíme olej, do něj vložíme růžičky marinovaného květáku, ze všech stran lehce orestujeme, poté zalijeme marinádou, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou, až je květák měkký. V závěru můžeme dochutit kari kořením a špetkou soli.