Dušený marinovaný květák

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 300 g Květák
  • 80 g Olej rostlinný
  • 120 ml Voda pitná
  • 125 ml Jogurt bílý
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 553.4 mg
  • Vláknina 8373.5 mg
  • Vitamín A 8373.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.6 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák očistíme, opláchneme, rozebereme a naložíme na 2 hodiny do marinády. Marinádu smícháme z drobně posekané cibule (60 g), česneku utřeného se špetkou soli, bílého jogurtu a špetky mletého zázvoru.

  • 2

    V hlubším rendlíku rozpálíme olej, do něj vložíme růžičky marinovaného květáku, ze všech stran lehce orestujeme, poté zalijeme marinádou, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou, až je květák měkký. V závěru můžeme dochutit kari kořením a špetkou soli.

Komentáře k receptu