Zapečené lilky s klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Klobása Dunajská
  • 500 g Lilek
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rajčata
  • 12 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Petržel - nať
  • 400 g Paprika zelená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 788 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 612.8 mg
  • Vláknina 11375 mg
  • Vitamín A 11375 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 94.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté lilky nakrájíme na malé kousky a v míse je necháme nasolené 30 minut odležet. Mezitím si nakrájíme klobásu na kolečka a papriky zbavené jádřinců na silnější proužky. Nasolené lilky propláchneme a necháme na cedníku okapat. Poté je na rozpáleném másle osmažíme dozlatova a vyskládáme do pekáčku. Na pánvi po lilcích orestujeme papriku a kolečka klobásy, aby nasály šťávu z lilků. Zeleninovou směs osolíme, opepříme, promícháme a rozložíme na lilky v pekáčku. Navrch naskládáme rajčata nakrájená na kolečka, posypaná nasekanou petrželkou. Vše zakryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě aso 20 minut. Podáváme např. s pečivem nebo jako přílohu k masu.

  • 2

Komentáře k receptu