Masové buchty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 50 g Petržel - nať
  • 500 g Maso mleté - mix
  • 800 g Mouka pšeničná hladká
  • 20 g Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Salát ledový
  • 8 dl Voda pitná
  • 5 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 12.3 mg
  • Draslík 53.5 mg
  • Vláknina 746 mg
  • Vitamín A 746 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Škrobovou moučku smícháme s moukou a vodou a vytvoříme hladké nelepivé těsto, které necháme odležet.

  • 2

    Mleté maso promícháme v míse s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželkou, přidáme vejce, osolíme a opepříme.

  • 3

    Odleželé těsto rozválíme a rozkrájíme na 20 čtverců. Na střed každého vložíme část masové hmoty, okraje spojíme a v dlaních buchtu dotvarujeme. Smažíme ve velkém množství oleje v hlubší pánvi nebo hrnci, necháme okapat od přebytečného oleje na cedníku. Servírujeme na míse ozdobené natrhaným ledovým salátem.

Komentáře k receptu