Rybí vývar s paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Celer bulvový
  • 150 g Mrkev kořen
  • 200 g Fenykl sladký - hlíza
  • 150 g Petržel kořen
  • 500 g Rybí hlavy
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 dl Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Bazalka
  • 0.5 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 4 polévková lžíce Paprikový protlak
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 116 g
  • Sodík 897 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 98.4 mg
  • Draslík 921.1 mg
  • Vláknina 13934.6 mg
  • Vitamín A 13934.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 128 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tři masité papriky (žlutou, červenou, zelenou) omyjeme, zbavíme jadýrek a pokrájíme na tenké pásky. V misce smícháme zakysanou smetanu s paprikovým protlakem.

  • 2

    V hrnci rozpustíme máslo a papriky na něm podusíme. Pak je zalijeme 1 litrem rybího bujonu, do kterého zamícháme smetanovou směs, povaříme 2-4 minuty, dochutíme solí, pepřem a podáváme.

  • 3

    Rybí vývar s fenyklem [29924]:

  • 4

    Kořenovou zeleninu: mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.

  • 5

    Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).

  • 6

    V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, pak přilijeme 0.5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.

  • 7

    Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.

Komentáře k receptu