Rajčata plněná kroupami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rajčata
  • 40 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 8 g Sůl
  • 20 g Strouhanka
  • 150 g Kroupy ječné
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1094 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 200.1 mg
  • Draslík 298.5 mg
  • Vláknina 12060 mg
  • Vitamín A 12060 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata v horní třetině seřízneme a vnitřek vydlabeme. Kroupy vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a 20 minut povaříme. Scedíme, přimícháme k nim žloutky, touto směsí naplníme rajčata, posypeme strouhankou, strouhaným sýrem a naskládáme do máslem vymazaného pekáčku. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 15 minut.

  • 2

    Rajčata podáváme teplá s bílým chlebem.

Komentáře k receptu