Špízy z mníka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 4 g Pažitka
  • 200 g Paprika červená
  • 1500 g Mník
  • 80 ml Olej olivový
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 549 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 426 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 225 mg
  • Draslík 1696.6 mg
  • Vláknina 3597.3 mg
  • Vitamín A 3597.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na kousky o velikosti cca 2x2 cm velké.

  • 2

    Z oleje, nasekaných bylinek, utřeného česneku a citronové šťávy si připravíme marinádu.

  • 3

    Maso osolíme a opepříme, maso necháme marinovat 4 hodiny.

  • 4

    Marinovanou rybu napichujeme na špízové jehly, prokládáme kousky papriky a cibule.

  • 5

    Grilujeme 12 minut.

Komentáře k receptu