Opékaná zeleninová rýže
Suroviny
- 80 g Fazolové lusky zelené
- 100 g Kukuřice
- 150 g Rýže basmati
- 2 kávová lžička Kari pasta zelená
- 1 ks Cibule
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 ks Limetka
- 1 ks Okurka salátová
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 6 g
- Sodík 128 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 329.8 mg
- Vláknina 5696.8 mg
- Vitamín A 5696.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži propláchneme studenou vodou, zalijeme ji 300 ml lehce osolené vody a přivedeme k varu. Při mírné teplotě vaříme asi 20 minut. Uvařenou rýži necháme vychladnout.
-
2
Oloupeme okurku a podélně rozpůlíme. Vydlabeme semena a dužninu nakrájíme na kostičky. Jarní cibulky pokrájíme na asi 2 cm silné k
-
3
kousky.
-
4
Fazolky nakrájíme na 1 cm velké kousky, cibuli pokrájíme na kostičky a česnek jemně nasekáme. Kuküřici necháme okapat na sítu.
-
5
V pánvi wok zahřejem olej a za stálého míchání v ní 2 minuty opékáme česnek s cibulí, pak přidáme fazolky a pečeme další 3 minuty.
-
6
Přimícháme kukuřici a rýži a pečeme dalších 5 minut. Ochutíme sójovou omáčkou, kari pastou, solí a pepřem. Poté opékáme další 2 minuty.
-
7
Jako poslední vmícháme okurku a jarní cibulky.
-
8
Každou porci ozdobíme jedním dílkem limetky.