Opékaná zeleninová rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Kukuřice
  • 150 g Rýže basmati
  • 2 kávová lžička Kari pasta zelená
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 128 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 329.8 mg
  • Vláknina 5696.8 mg
  • Vitamín A 5696.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži propláchneme studenou vodou, zalijeme ji 300 ml lehce osolené vody a přivedeme k varu. Při mírné teplotě vaříme asi 20 minut. Uvařenou rýži necháme vychladnout.

  • 2

    Oloupeme okurku a podélně rozpůlíme. Vydlabeme semena a dužninu nakrájíme na kostičky. Jarní cibulky pokrájíme na asi 2 cm silné k

  • 3

    kousky.

  • 4

    Fazolky nakrájíme na 1 cm velké kousky, cibuli pokrájíme na kostičky a česnek jemně nasekáme. Kuküřici necháme okapat na sítu.

  • 5

    V pánvi wok zahřejem olej a za stálého míchání v ní 2 minuty opékáme česnek s cibulí, pak přidáme fazolky a pečeme další 3 minuty.

  • 6

    Přimícháme kukuřici a rýži a pečeme dalších 5 minut. Ochutíme sójovou omáčkou, kari pastou, solí a pepřem. Poté opékáme další 2 minuty.

  • 7

    Jako poslední vmícháme okurku a jarní cibulky.

  • 8

    Každou porci ozdobíme jedním dílkem limetky.

Komentáře k receptu