Pomerančovo-mangové rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rýže carnaroli
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mango
  • 6 ks Pomeranče
  • 1 ks Chilli paprička
  • 12 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 708 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 803 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 20.4 mg
  • Draslík 1131 mg
  • Vláknina 24302.8 mg
  • Vitamín A 24302.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 211.7 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Manga oloupeme, jedno z nich nakrájíme na kostky a druhé na plátky. Ze 2 pomerančů si vymačkáme šťávu, ostatní oloupeme, pečlivě je očistíme, rozdělíme na dílky a odstraníme vnitřní blány.

  • 2

    Cibuli a chilli papričku nakrájíme na kostičky. V hrnci zahřejeme 1 polévkovou lžíci másla a necháme na ní zesklovatět cibuli a chilli papričku. Přidáme rýži, kterou krátce osmahneme, poté zalijeme octem, pomerančovou šťávou a vínem. Přimícháme kostičky manga a postupně přilijeme zeleninový vývar. Podle chuti osolíme a za častého zamíchání vaříme asi 25 minut.

  • 3

    Jarní cibulky nakrájíme na asi 5 cm dlouhé kousky, které opékáme 4 minuty na pánvi se zahřátým olejem. Podle chuti osolíme, opepříme a přimícháme polovinu pomerančových dílků, nastrouhaný parmezán a zbytek másla. Vše promícháme s rýží a podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Na talíře servírujeme rizoto s jarními cibulkami, zbylými plátky pomeranče a plátky manga. Pokrm posypeme čerstvým koriandrem.

Komentáře k receptu