Rizoto s uzeným lososem a špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 19 g
- Sodík 892 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 45.8 mg
- Draslík 1113 mg
- Vláknina 9102.5 mg
- Vitamín A 9102.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.4 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát nahrubo nakrájíme, cibuli a česnek rozkrájíme na kostičky.
-
2
V hrnci zahřejeme 40 g másla a necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Poté přidáme rýži a chvíli dusíme.
-
3
Přilijeme bílé víno a přidáme špenát. Postupně za stálého míchání přiléváme horký zeleninový vývar a vaříme asi 25 minut. Rýže musí být měkká, ale pevná.
-
4
Jemně nasekáme zelený pepř a vmícháme jej do rýže. Podle chuti osolíme a přidáme vločky másla.
-
5
Nakrájíme na kousky uzeného lososa a též jej vmícháme do rýže. Před podáváním necháme rizoto ještě 3 minuty dojít.