Rizoto s uzeným lososem a špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Losos uzený
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 250 g Rýže carnaroli
  • 600 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 892 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 45.8 mg
  • Draslík 1113 mg
  • Vláknina 9102.5 mg
  • Vitamín A 9102.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.4 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát nahrubo nakrájíme, cibuli a česnek rozkrájíme na kostičky.

  • 2

    V hrnci zahřejeme 40 g másla a necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Poté přidáme rýži a chvíli dusíme.

  • 3

    Přilijeme bílé víno a přidáme špenát. Postupně za stálého míchání přiléváme horký zeleninový vývar a vaříme asi 25 minut. Rýže musí být měkká, ale pevná.

  • 4

    Jemně nasekáme zelený pepř a vmícháme jej do rýže. Podle chuti osolíme a přidáme vločky másla.

  • 5

    Nakrájíme na kousky uzeného lososa a též jej vmícháme do rýže. Před podáváním necháme rizoto ještě 3 minuty dojít.

Komentáře k receptu