Rizoto z divoké rýže s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrášek
  • 70 g Mrkev kořen
  • 250 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 125 g Rýže indiánská
  • 200 g Mandle plátky
  • 800 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Pórek
  • 8 ks Chřest sterilovaný
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1054 kcal
  • Sacharidy 139 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 3485 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 138 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 2437.4 mg
  • Vláknina 48278.5 mg
  • Vitamín A 48278.5 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 201.5 mg
  • Vitamín E 13.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nasekáme česnek, pórek podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky. Mrkev nakrájíme na kostičky, chřest rozkrájíme na 2,5 cm dlouhé kousky.

  • 2

    Na suché teflonové pánvi opražíme plátky mandlí.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu vývar, který podle chuti osolíme. Vývar stále udržujeme teplý.

  • 4

    Na pánvi zahřejeme olivový olej a po dobu 4 minut na něm podusíme česnek s pórkem. Přidáme rýži a mrkev a za stálého míchání postupně přiléváme vývar.

  • 5

    Jakmile nám zůstane asi 200 ml vývaru, přidáme hrášek a chřest. Teprve když je rýže dovařená, vmícháme do pokrmu mandlové plátky. Jídlo ihned podáváme.

Komentáře k receptu