Rybí filé se zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Filé rybí
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Pórek
  • 0.25 ks Zázvor celý
  • 4 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 75 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 175.6 mg
  • Vláknina 3401 mg
  • Vitamín A 3401 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme solamyl s mletým zázvorem. Ve směsi obalíme omyté a osušené porce filé nakrájené na kostky.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a pánví zakroužíme, aby olej pokryl celý povrch. Přidáme nastrouhaný zázvor, na kolečka nakrájený pórek a za stálého obracení opékáme 1 minutu.

  • 3

    Potom vmícháme obalené filé a opékáme za častého obracení asi 5 minut dozlatova. Nakonec přidáme zbylé suroviny a vše ještě 4 minuty prohříváme.

  • 4

    Pokrm upravíme na nahřátou servírovací mísu a ihned podáváme. Můžeme ozdobit nakrájenou pórkovou natí.

Komentáře k receptu