Sépie s ústřicovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Sépie
  • 60 g Hrachové lusky
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Vývar rybí
  • 1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 620 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 126 mg
  • Draslík 481.2 mg
  • Vláknina 1607.3 mg
  • Vitamín A 1607.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.7 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sépie očistíme, podélně nařízneme, obrátíme a zploštíme. Maso nařízneme šikmými zářezy do tvaru mřížky a nakrájíme na kousky.

  • 2

    V misce smícháme ústřicovou omáčku se sójovou omáčkou, cukrem a prolisovaným česnekem. Mícháme, až se cukr rozpustí.

  • 3

    Ve woku na rozpáleném oleji opékáme sépie, dokud se nezačnou trochu kroutit. Děrovanou lopatkou je vyjmeme na papírovou utěrku.

  • 4

    Olej ve woku znovu rozehřejeme, přidáme nastrouhaný zázvor, lusky hrášku, za stálého obracení opékáme 1 minutu. Vmícháme sépie, omáčku a horký rybí vývar. Vše povaříme 3 minuty.

  • 5

    Hotový pokrm upravíme na nahřáté talíře, ozdobíme nakrájenou červenou paprikou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu