Rýžové bochánky s kuřetem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 26 g
- Sodík 957 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 150 mg
- Draslík 901.2 mg
- Vláknina 7133.5 mg
- Vitamín A 7133.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na hlubší pánvi osmažíme na rozpáleném másle nadrobno nakrájenou cibuli. Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a přidáme na pánev, orestujeme asi 5 minut, přidáme pokrájená rajčata, 1 dl vody a vaříme na mírném ohni asi hodinu, dokud není maso měkké a omáčka zahuštěná. Před odstavením osolíme a opepříme.
-
2
V hrnci krátce osmahneme na másle rýži, přilijeme 1 l vody, osolíme a vaříme zhruba 30 minut na mírném ohni. Hotová rýže by měla být měkká a lepivá. Do horké rýže přimícháme hrášek( mražený nebo čerstvý), který jsme nechali přejít varem a scedili, opepříme, dosolíme. Naběračkou vytřenou rozpuštěným máslem nabíráme rýži a tvoříme bochánky, které vyklopíme na talíř a polijeme omáčkou s kousky masa.