Rýžový koláč s cuketou a rukolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Rýže dlouhozrnná
  • 3 ks Cuketa
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 balení Rukola
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 133 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 98.1 mg
  • Draslík 74.5 mg
  • Vláknina 617.6 mg
  • Vitamín A 617.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté cukety jemně nastrouháme. Opláchneme rukolu, osušíme a a jemně nasekáme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánvi zahřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Rozšleháme vejce a podle chuti osolíme a opepříme. Smícháme rýži, cuketu, rukolu, cibuli, vejce, mouku a nastrouhaný parmezán. Podle chuti ještě osolíme a opepříme.

  • 2

    Dortovou formu vymažeme máslem, naplníme rýžovou hmotou a uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C po dobu asi 40 minut.

  • 3

    Než budeme koláč podávat, necháme jej trochu vychladnout. Poté rozkrájíme na porce a podáváme ozdobené rukolou.

Komentáře k receptu