Rýžový koláč s cuketou a rukolou
Suroviny
- 500 g Rýže dlouhozrnná
- 3 ks Cuketa
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 balení Rukola
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 7 g
- Sodík 133 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 98.1 mg
- Draslík 74.5 mg
- Vláknina 617.6 mg
- Vitamín A 617.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté cukety jemně nastrouháme. Opláchneme rukolu, osušíme a a jemně nasekáme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánvi zahřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Rozšleháme vejce a podle chuti osolíme a opepříme. Smícháme rýži, cuketu, rukolu, cibuli, vejce, mouku a nastrouhaný parmezán. Podle chuti ještě osolíme a opepříme.
-
2
Dortovou formu vymažeme máslem, naplníme rýžovou hmotou a uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C po dobu asi 40 minut.
-
3
Než budeme koláč podávat, necháme jej trochu vychladnout. Poté rozkrájíme na porce a podáváme ozdobené rukolou.