Rýže s uzenou rybou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 611 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 38 g
- Sodík 296 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 339.8 mg
- Draslík 654.7 mg
- Vláknina 2600 mg
- Vitamín A 2600 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Podle návodu uvaříme rýži. Uvaříme vejce natrvdo a pažitku s cibulkou nakrájíme na kroužky.
-
2
Tři vařená vejce jemně nasekáme, čtvrté rozkrájíme na dílky a dáme stranou, použijeme jej na ozdobu.
-
3
Nakrájíme na kousky uzenou rybu a krátce ji podusíme na pánvi s rozehřátým máslem.
-
4
Přidáme smetanu, kurkumu a povaříme. Rybu vyjmeme, vložíme do pánve uvařenou rýži a důkladně promícháme. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme cibulky, vejce a pažitku.
-
5
Do misek naservírujeme rýži, na kterou položíme rybu a ozdobíme nakrájeným vejcem.