Rýže se zelím a slaninou.

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 400 g Rýže dušená
  • 50 g Slanina vepřová
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 80 g Zelí hlávkové bílé
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 990 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 18.2 mg
  • Draslík 116.6 mg
  • Vláknina 3605 mg
  • Vitamín A 3605 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, zelí nakrouháme nebo pokrájíme nahrubo. V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme nudličky slaniny a krátce opečeme. Přidáme cibuli, osmahneme a nakonec přiložíme zelí. Podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, hrnec zakryjeme pokličkou a dusíme 30 minut. Odkryjeme, přimícháme dušenou rýži, necháme vsáknout vodu a odstavíme.

  • 2

    Podáváme jako přílohu k pečenému tučnému masu.

Komentáře k receptu