Černý kořen na bešamelu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1000 g Černý kořen
  • 3500 ml Voda pitná
  • 500 ml Omáčka bešamelová
  • 2 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 681.7 mg
  • Vláknina 14868.3 mg
  • Vitamín A 14868.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořeny omyjeme oloupeme a pokrájíme na kousky. Vložíme do hrnce, zalijeme 3500 ml vody, přidáme šťávu z citronů, mouku a uvedeme k varu. Vaříme 50 minut. Ohřejeme bešamelovou omáčku, vařené kořeny do ní přendáme a vše povaříme 15 minut. Dosolíme dle chuti.

  • 2

    Takto upravený černý kořen je vhodnou přílohou k telecí pečeni.

Komentáře k receptu