Černý kořen na bešamelu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 15 g
- Sodík 96 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 681.7 mg
- Vláknina 14868.3 mg
- Vitamín A 14868.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kořeny omyjeme oloupeme a pokrájíme na kousky. Vložíme do hrnce, zalijeme 3500 ml vody, přidáme šťávu z citronů, mouku a uvedeme k varu. Vaříme 50 minut. Ohřejeme bešamelovou omáčku, vařené kořeny do ní přendáme a vše povaříme 15 minut. Dosolíme dle chuti.
-
2
Takto upravený černý kořen je vhodnou přílohou k telecí pečeni.