Krůtí maso s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 747 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 37 g
- Sodík 216 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 135 mg
- Draslík 981.3 mg
- Vláknina 20872.5 mg
- Vitamín A 20872.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso osolíme a opepříme. Osmahneme na 75 g rozpáleného másla, poté podlijeme 1/4 octa a necháme 15 minut dusit.
-
2
Po 15 minutách přilijeme další čtvrtinu octa. Postup poté ještě jednou zopakujeme. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokapeme citronovou šťávou. Přendáme do hrnce, podlijeme zbylým octem a 50 ml vody, osolíme, opepříme, přidáme skořici a zázvor. Zakryté necháme vařit 30 minut.
-
3
Maso podáváme pokrájené na plátky, obložené vařenými jablky a přelité šťávou z masa.