Krůtí maso s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Jablka
  • 600 g Krůtí prsa
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr krupice
  • 4 g Zázvor mletý
  • 6 g Skořice mletá
  • 50 ml Voda pitná
  • 400 ml Ocet jablečný
  • 2 ks Citrony
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 747 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 135 mg
  • Draslík 981.3 mg
  • Vláknina 20872.5 mg
  • Vitamín A 20872.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osolíme a opepříme. Osmahneme na 75 g rozpáleného másla, poté podlijeme 1/4 octa a necháme 15 minut dusit.

  • 2

    Po 15 minutách přilijeme další čtvrtinu octa. Postup poté ještě jednou zopakujeme. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokapeme citronovou šťávou. Přendáme do hrnce, podlijeme zbylým octem a 50 ml vody, osolíme, opepříme, přidáme skořici a zázvor. Zakryté necháme vařit 30 minut.

  • 3

    Maso podáváme pokrájené na plátky, obložené vařenými jablky a přelité šťávou z masa.

Komentáře k receptu