Vepřová plec s třešňovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 225 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 2000 g Třešně
  • 1000 g Vepřová plec
  • 15 g Rozmarýn čerstvý
  • 75 ml Olej olivový
  • 100 ml Voda pitná
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 770 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 259 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 142 mg
  • Draslík 1187.6 mg
  • Vláknina 9709.6 mg
  • Vitamín A 9709.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6712.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso dobře omyjeme, prošpikujeme rozmarýnem a dáme marinovat na 120 minut do oleje s nasekaným rozmarýnem a pepřem. Poté maso pečeme 90 minut při 225 °C. Občas přelijeme vypečenou šťávou. Jakmile pečeně zezlátne, snížíme teplotu na 200 °C.

  • 2

    Třešně vypeckujeme a necháme 15 minut povařit, podlité 100 ml vody, šťávu osolíme a opepříme.

  • 3

    Třešně přidáme 15 minut před koncem pečení do pekáčku.

Komentáře k receptu