Losos v papilotě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 720 g Losos - filety
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Citrony
  • 8 ks Estragon
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 289 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 93.6 mg
  • Draslík 1266.3 mg
  • Vláknina 8692 mg
  • Vitamín A 8692 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z pečicího papíru vystřihneme 8 koleček tak velkých, aby se filet ryby vešel na polovinu. Vždy dvě kolečka papíru položíme na sebe a vrchní kolo papíru lehce potřeme olejem.

  • 2

    Na polovinu koleček rozložíme omytá, na plátky nakrájená rajčata, na ně položíme omytý filet z lososa a na něj položíme kolečko citronu a snítku estragonu. Přeložíme druhou polovinou papíru a okraje stočíme tak, aby z balíčku neunikala šťáva.

  • 3

    Balíčky urovnáme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 160 stupňů Celsia a pečeme asi 15 minut.

  • 4

    Lososa v papilotě podáváme ihned na nahřátých talířích. Můžeme doplnit francouzskou máslovou omáčkou.

Komentáře k receptu