Fazolky se zeleninou
Suroviny
- 400 g Brambory vařené
- 60 g Celer bulvový
- 60 g Cibule
- 25 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 400 g Fazolové lusky zelené
- 100 g Karotka
- 300 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Pažitka
- 1 špetka Muškátový oříšek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1444 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 7.5 mg
- Draslík 742.2 mg
- Vláknina 12608.7 mg
- Vitamín A 12608.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Karotku omyjeme, nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno, celer na nudličky, česnek prolisujeme, pažitku posekáme.
-
2
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme karotku s cibulí, orestujeme, zaprášíme moukou, přidáme celer, česnek, fazolky, osolíme, opepříme, ochutíme špetkou muškátu, pažitkou, podlijeme vývarem a dusíme zvolna asi 20 minut. Hustotu šťávy regulujeme vývarem.
-
3
Podáváme s vařeným bramborem.