Okra na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 400 g Okra - Ibišek jedlý
  • 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 20 ml Bešamel
  • 1 špetka Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 148 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 995 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 26.6 mg
  • Draslík 311.2 mg
  • Vláknina 6438.5 mg
  • Vitamín A 6438.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oba konce okry odřízneme, zbytek nakrájíme na kostičky a povaříme v osolené vodě 15 minut. Scedíme, necháme okapat.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme kostičky okry, osmahneme, podlijeme smetanou, přidáme špetku tymiánu, lžíci bešamelu a povaříme pár minut do zhoustnutí.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu