Calvadosová smažená jablka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1147 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 80 g
- Sodík 121 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 233.6 mg
- Draslík 218.9 mg
- Vláknina 9637.5 mg
- Vitamín A 9637.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, vykrajovátkem vykrojíme jadřince, pokrájíme na 5 mm silné plátky.
-
2
Jablka naskládáme do misky, zalijeme calvadosem, necháme macerovat 2 hodiny.
-
3
Mouku smícháme se žloutky, moučkovým cukrem a špetkou soli.
-
4
Přimícháme olej, mléko a sníh ze 3 bílků.
-
5
Plátky jablek postupně namáčíme v těstě.
-
6
Ihned vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme.