Cibulové gratinée

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Cibule
  • 50 g Sýr Gruyére
  • 200 ml Víno bílé
  • 1500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Chléb toastový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 1109 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 13.8 mg
  • Draslík 653.8 mg
  • Vláknina 8633.8 mg
  • Vitamín A 8633.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. Ta dáme restovat dozlatova na rozpálenou pánev, podlijeme vínem a vývarem, necháme 60 minut vařit.

  • 2

    Polévku osolíme, opepříme, nalijeme do žáruvzdorných misek.Plátky chleba opečeme na rozpáleném oleji a přendáme do misek s polévkou, posypeme strouhaným sýrem a necháme zapéct pod grilem 5 minut.

Komentáře k receptu