Hříbkové karbanátky
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Sýr Parmezán
- 10 g Petržel - nať
- 100 g Strouhanka
- 600 g Hříbky čerstvé
- 100 g Telecí maso mleté
- 12 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 560 ml Olej stolní
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 12 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1636 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 157 g
- Sodík 400 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 181.8 mg
- Draslík 833.8 mg
- Vláknina 5262 mg
- Vitamín A 5262 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Klobouky hříbků odkrojíme, dužinu lehce vydlabeme.
-
2
Třně a vydlabanou dužinu pokrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a necháme 20 minut smažit na 25 g rozpáleného másla.
-
3
Rozpálíme zbytek másla a osmažíme na něm maso, přidáme smažené houby, nasekanou petržel, smetanu a strouhaný parmezán.
-
4
Smažíme 15 minut.
-
5
Klobouky hub naplníme připravenou směsí, překlopíme dalším kloboukem. Poté obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance.
-
6
Hřibové koule necháme chvíli odpočinout v chladu.
-
7
Olej rozpálíme a koule v něm osmažíme.
-
8
Ihned podáváme.