Kuře zapečené s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 24 g
- Sodík 699 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 120.7 mg
- Draslík 988.8 mg
- Vláknina 8666.6 mg
- Vitamín A 8666.6 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Porce kuřecích horních stehen potřeme hořčicí, osolíme, okmínujeme drceným kmínem, vložíme do zapékacího sáčku a zalijeme citronovou šťávou. Oloupané brambory omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, osolíme, opaprikujeme a rozdělíme ke kuřeti do zapékacích sáčků. Zalijeme rozpuštěným máslem, sáčky zavážeme a na plechu pečeme hodinu a půl ve středně vyhřáté troubě. Několikrát sáčky otočíme, aby se kuře opékalo stejnoměrně na všech stranách.