Okurky s drůbeží nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Okurky
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Drůbeží maso vařené
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 20 g Strouhanka
  • 20 g Cibule
  • 30 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 158 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 690 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 101.8 mg
  • Draslík 269.6 mg
  • Vláknina 2075 mg
  • Vitamín A 2075 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vybereme přbližně stejně velké okurky, očistíme, rozřízneme je podélně a vnitřek vydlabeme. Necháme asi 1 cm silné stěny.

  • 2

    Drůbeží vařené maso s cibulí nakrájíme nadrobno nebo umeleme na strojku, přimícháme strouhanku, vejce, smetanu, sůl a pepř. Důkladně promícháme a touto směsí naplníme okurky. Pekáček vymažeme máslem, vyskládáme do něj okurky, pokapeme máslem a dáme zapéct. Pečeme na mírném ohni asi 20 minut.

  • 3

    Upečené okurky nakrájíme na silnější plátky a podáváme jako přílohu k pečenému masu.

Komentáře k receptu