Lepenice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 16 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 442.2 mg
- Vláknina 5680 mg
- Vitamín A 5680 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Kysané zelí přecedíme a pokrájíme, cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na polovině oleje, mléko necháme přejít varem a držíme na teple.
-
2
Brambory přelijeme vařící vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Poté brambory dobře rozšťoucháme, přilijeme mléko a rozšleháme. Na závěr vmícháme zelí.
-
3
Podáváme s cibulkou usmaženou na zbylém oleji.