Rajčata plněná kořeněnou směsí
Suroviny
- 120 g Rajčata
- 15 g Majonéza
- 15 g Jogurt bílý
- 20 g Salát hlávkový
- 20 g Okurky nakládané
- 50 g Sýr Eidam cihla 30%
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Pažitka
- 0.25 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Kari koření
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 152 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 9 g
- Sodík 362 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 201 mg
- Vláknina 2438.5 mg
- Vitamín A 2438.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo a nahrubo nastrouháme, rozpůlená rajčata vydlabeme a vnitřky drobně pokrájíme a odložíme, sýr nastrouháme, okurku drobně pokrájíme, pažitku nakrájíme nadrobno.
-
2
V míse smícháme všechny ingredience včetně soli a koření a naplníme do rajčat. Hotová rajčata servírujeme na dvou listech hlávkového salátu.