Rybí polévka s nudlemi
Suroviny
- 500 g Filé rybí
- 85 g Cibulka jarní
- 225 g Nudle vaječné
- 1.5 ks Paprika červená
- 4 hrnek Vývar rybí
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- 2 polévková lžíce Olej sezamový
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Česnek
- 0.5 polévková lžíce Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1334 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 47.3 mg
- Draslík 621.8 mg
- Vláknina 6287.8 mg
- Vitamín A 6287.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.5 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu nakrájíme na kousky, rozpálíme olej a maso na něm zprudka, cca 2,5 min, orestujeme. Vyjmeme a necháme okapat. Jarní cibulku nakrájíme na cca 4 cm velké kousky, oddělíme bílou a zelenou část.
-
2
V pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje. Osmažíme prolisovaný česnek a zázvor. Přidáme maso, jednu nakrájenou papriku a bílé části jarní cibulky. Cca 3 min orestujeme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vložíme zelené části cibulky, ústřicovou omáčku, sherry, ochutíme pepřem a za stálého míchání 1 min povaříme.
-
3
Nudle uvaříme, scedíme a horké přidáme do polévky. Vmícháme sezamový olej a ihned podáváme. Dozdobíme zbytkem nakrájené papriky.