Rigatoni al pesto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 400 g Těstoviny Rigatoni
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bazalka
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 696 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 416 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 81.6 mg
  • Vláknina 6857 mg
  • Vitamín A 6857 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rigatoni uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Mezitím opražíme na suché pánvi dozlatova piniové oříšky a najemno nasekáme. Oloupeme česnek, rovněž nasekáme najemno. Bazalku omyjeme, necháme okapat a nadrobno nasekáme. Smícháme s oříšky a česnekem. Za stálého míchání přiléváme olivový olej a pesto ochutíme solí.

  • 3

    Připravené rigatoni dáme do nahřáté mísy, promícháme s pestem, posypeme nastrouhaným parmazánem a podáváme.

Komentáře k receptu