Kachní polévka po italsku
Suroviny
- 200 g Celer bulvový
- 150 g Játra kuřecí
- 150 g Pórek
- 150 g Žaludky drůbeží
- 150 g Kuřecí srdíčka
- 200 g Fazole bílé sterilované
- 100 g Tortellini se šunkou
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 3 ks Rajčata
- 2 ks Česnek
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Petržel kořen
- 2 ks Cibule lahůdková
- 0.5 l Voda pitná
- 4 dl Víno červené
- 8 dl Voda pitná
- 1 kg Kachna mražená
- 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Nové koření celé
- 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- 1 polévková lžíce Pepř černý celý
- 3 polévková lžíce Husí sádlo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1511 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 286 g
- Sodík 489 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 196.5 mg
- Draslík 1175.1 mg
- Vláknina 20679.8 mg
- Vitamín A 20679.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.8 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tortellini se šunkou předvaříme v menší nádobě ve slané vodě (podle návodu). Pak je scedíme.
-
2
Konzervované velké (máslové) fazole scedíme a necháme odkapat.
-
3
Lahůdkovou zelenou cibuli s pórkem očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek očistíme a prolisujeme.
-
4
V pánvi rozpustíme máslo, které smícháme s pepřem a pak na něm zpěníme cibuli s pórkem, přidáme fazole a společně vše krátce podusíme.
-
5
V hrnci přivedeme k varu kachní bujon. Dáme do něj předvařené tortellini a podušenou fazoli se zeleninou, dochutíme solí, povaříme ještě 4 minuty a podáváme.
-
6
Bujon z kachny [29086]:
-
7
Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme do většího hrnce.
-
8
Důkladně omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.
-
9
Mezitím očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.
-
10
Šalvějové lístky omyjeme a přibližně 15 minut před dokončením přiložíme do polévky.
-
11
Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a pak necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).
-
12
Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu, nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.