Krutony bylinkové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 30.6 mg
- Vláknina 315 mg
- Vitamín A 315 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Veku nakrájíme na tenké plátky z nichž odkrojíme kůrku. Čerstvou petržel nasekáme.
-
2
V pánvi rozpálíme olej a plátky veky v něm osmažíme do zlatavé barvy po obou stranách. Pak plátky vyjmeme, necháme okapat a horké je obalíme v petrželi.
-
3
Lze připravit také česnekovou variaci krutonů, pak osmažené plátky potíráme česnekem rozetřeným se solí.
-
4
Můžeme si připravit též krutony sýrové z trouby.
-
5
V tomto posledním případě, použijeme asi 80 g strouhaného sýra eidamu a 2 lžíce másla. Smícháme máslo se sýrem, směsí potřeme nakrájené plátky, které srovnáme na plech a v předehřáté troubě asi 6 minut zapečeme.