Kachní cibulačka s bylinkovou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 150 g Játra kuřecí
  • 150 g Žaludky drůbeží
  • 150 g Kuřecí srdíčka
  • 300 g Kachní prsa
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kopr čerstvý
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Petržel kořen
  • 4 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Víno růžové
  • 4 dl Víno červené
  • 8 dl Voda pitná
  • 1.5 dl Smetana zakysaná 14%
  • 1 kg Kachna mražená
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Nové koření celé
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 1 polévková lžíce Pepř černý celý
  • 3 polévková lžíce Husí sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1777 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 304 g
  • Sodík 773 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 271.1 mg
  • Draslík 1145.2 mg
  • Vláknina 18408 mg
  • Vitamín A 18408 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní omytá prsa osušíme a pokrájíme na tenké plátky. Oloupané červené cibule pokrájíme na tenká kolečka a v hrnci na másle cibuli podusíme, přidáme maso, promícháme a pod pokličkou dusíme 6-8 minut.

  • 2

    Pak maso osolíme, opepříme, promícháme se 0,5 dl růžového vína a přilijeme 1 litr kachního bujonu. Vše povaříme dalších 8 minut.

  • 3

    Petrželovou nať, bazalku a kopr omyjeme, drobně nakrájíme a smícháme v misce se zakysanou smetanou a špetkou soli s pepřem.

  • 4

    Polévku podáváme se lžíci bylinkové smetany.

  • 5

    Bujon z kachny [29086]:

  • 6

    Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme ji do většího hrnce.

  • 7

    Důkladně si omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.

  • 8

    Mezitím si očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.

  • 9

    Šalvějové lístky omyjeme a přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky.

  • 10

    Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a pak ho necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).

  • 11

    Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu, nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.

Komentáře k receptu