Hrachová polévka s uzeným kolenem a celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1017 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1163 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 879.4 mg
- Vláknina 14199 mg
- Vitamín A 14199 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předvařený hrách vložíme na 15 minut do studené vody. Potom k hrachu přidáme uzené koleno a zvolna vaříme asi 25 minut.
-
2
Mezitím si očistíme a nakrájíme cibuli, brambory a celer a vše přidáme k masu s hrachem, pokračujeme ve vaření do změknutí masa. Průběžně dle potřeby přilijeme vodu.
-
3
Když maso změkne, vyjmeme je z polévky, obereme jej a nakrájíme. Zelenimu s hrachem lehce rozmixujeme, přidáme nakrájené maso dochutíme solí a pepžem.
-
4
Nakonec pžidáme nasekanou cibulovou nať a podáváme.