Hrachová polévka s uzeným kolenem a celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 250 g Hrách žlutý předvařený
  • 150 g Vepřové koleno uzené
  • 50 g Brambory
  • 150 g Cibule
  • 50 g Cibulka jarní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1017 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1163 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 879.4 mg
  • Vláknina 14199 mg
  • Vitamín A 14199 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předvařený hrách vložíme na 15 minut do studené vody. Potom k hrachu přidáme uzené koleno a zvolna vaříme asi 25 minut.

  • 2

    Mezitím si očistíme a nakrájíme cibuli, brambory a celer a vše přidáme k masu s hrachem, pokračujeme ve vaření do změknutí masa. Průběžně dle potřeby přilijeme vodu.

  • 3

    Když maso změkne, vyjmeme je z polévky, obereme jej a nakrájíme. Zelenimu s hrachem lehce rozmixujeme, přidáme nakrájené maso dochutíme solí a pepžem.

  • 4

    Nakonec pžidáme nasekanou cibulovou nať a podáváme.

Komentáře k receptu