Brokolicový nákyp s gorgonzolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 868 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 34 g
- Sodík 745 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 227.5 mg
- Draslík 765.1 mg
- Vláknina 10514.2 mg
- Vitamín A 10514.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 146.9 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brokolici omyjeme, očistíme a rozdělíme na růžičky. Košťál oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ve vroucí osolené vodě brokolici blanšírujeme 2 minuty, vyjmeme a necháme zchladnout.
-
2
Rajčata omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme olej a opékáme na něm rajčata a cibulku asi 5 minut. Osolíme a opepříme.
-
3
Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Do bešamelové omáčky rozdrobíme gorgonzolu a mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Poté přidáme ještě prolisovaný česnek a přidáme vejce.
-
4
Zapékací mísu naplníme brokolicí, rajčaty a cibulkami, osolíme a opepřeme a přelijeme bešamelovou omáčkou. Dáme zapéct do trouby.