Chlebový nákyp s goudou
Suroviny
- 300 g Hlíva ústřičná
- 200 g Gouda
- 400 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Hořčice
- 4 ks Vejce slepičí
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 8 plátek Chléb toastový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 34 g
- Sodík 642 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 267.3 mg
- Draslík 299.4 mg
- Vláknina 8314.3 mg
- Vitamín A 8314.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Toasty zbavíme kůrky a nakrájíme na 3 cm velké čtverečky. Několika toastovými čtverečky vyložíme dno zapékací mísy.
-
2
Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme, jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme máslo a hlívy na něm opečeme. Po 3 minutách přidáme prolisovaný česnek, přimícháme ocet, necháme povařit. Osolíme a opepříme.
-
3
Goudu nastrouháme.
-
4
Do zapékací mísy postupně vrstvíme houby, chléb a sýr. Smícháme mléko, vejce a hořčici, osolíme a opepříme, připravenou směsí přelijeme nákyp. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Po vyjmutí ihned podáváme.