Batátový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 20 g
- Sodík 729 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 53.6 mg
- Draslík 999.2 mg
- Vláknina 12706.8 mg
- Vitamín A 12706.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.9 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Batáty omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kostičky. Cuketu omyjeme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Pórek očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka. Čedar nakrájíme na plátky.
-
2
Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Batáty smícháme s cuketou a pórkem, přidáme sýr, okořeníme sladkou paprikou, kurkumou, solí, pepřem, vložíme do vymazané zapékací mísy. Takto připravenou směs přelijeme zeleninovým vývarem a dáme péct.
-
3
Po upečení vyjmeme, ozdobíme nasekanou pažitkou a ihned podáváme.