Gratin Dauphinois

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Gorgonzola
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 89.8 mg
  • Draslík 1058.2 mg
  • Vláknina 12623.5 mg
  • Vitamín A 12623.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Kulatou zapékací mísu vymažeme máslem a vytřeme stroužkem česneku. Brambory očistíme, omyjeme, okrájíme slupku a nakrájíme na tenká kolečka. Vložíme do zapékací mísy, osolíme, opepříme a posypeme muškátovým oříškem. Sýr nastrouháme, vejce rozšleháme v mléce. Brambory smícháme s rozšlehaným vejcem a mlékem, důkladně promícháme.

  • 2

    Připravenou bramborovou směs posypeme sýrem a obložíme vločkami másla. Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu